OLYMPUS DIGITAL CAMERA

RMK 627km ´13

Ahoi, hea Sõber!

Meie rattatiim avastas RMK kodulehelt, uue RMK MATKATEE 627 ja sellist “maasikat” ei saa ju ometi jätta proovimata-vallutamata!  Ja me võtsime ette järgmise plaani, et lõpetame  suvise  rattahooaja  järgmisel läbides Matkatee 627 km, 5 päevaga!

Koos Jaanus’e ja Ahti’ga startisime neljapäeva 26.09 hommikul ja lõpetasime esmaspäeva 30.09 hilisõhtul
Marsruut ja matkaplaan oli  järgmine:
1 päev 26.09. Aegviidu – Jõgeva 135 km
2 päev 27.09 Jõgeva-Kavastu 132 km
3 päev 28.09 Kavastu-Värska 125 km
4 päev 29.09 Värska-Haanja 107 km
5 päev 30.09 Haanja-Ähijärve 145 km

Arvasime, et kipub tulema 650 km-ne ja märjavõitu lugu. Aga tuli üllatavalt katsumuste rohke ja suurt pingutust nõudev tuuritamine.

 

sissejuhatus

Matkarajast endast kah natuke.

Aegviidu-Ähijärve matkatee läbib kaheksat maakonda, terve rea kaitstavaid alasid ja eksponeerib oma 627 kilomeetril rohkesti Eestimaa imelisi maastikke – kauneid viljavälju Eestimaa viljaaidas Järvamaal, muljetavaldavaid märgalasid Endlas ja Emajõe Suursoos, kõrgeid heledaid männikuid Põlvamaal. Teekonnal külastatakse tuntud kodumaiseid liivakivipaljandeid Suurt- ja Väike-Taevaskoda Ahja jõe ääres ning Härma ja Make müüri Piusa jõe ääres. Matkateele jäävad paljud Eestimaised „kõige-kõige-kohad“ – endine klaasiliiva allmaakaevandus Piusa koobastes, Eesti sügavaim järv Rõuges, Suur Munamägi kui Eesti  kõrgeim punkt ja Vällamägi kui Eesti suurima suhtelise kõrgusega koht, Eesti suurima langusega Piusa jõgi ja Eesti kõrgeim liivakivipaljand Härma müür, Eesti lõunapoolseim punkt Naha küla ning Eesti väikseim, Karula rahvuspark.

Siin matkast ka väikene video:

 

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked (required):

Back to Top